La Colla

La Colla:

Els Diables del Clot de l’Infern és una entitat de jovent del poble de Puig-reig (El Berguedà). La seva especialitat són els correfocs però no descarta cap proposta on el foc i la pólvora hi siguin presents.

La Colla compta amb uns 50 diables amb més o menys implicació i que s’organitzen en diferents seccions (veure Organització). Els actes més destacats dels Diables són els correfocs de la Festa Major de Puig-reig, els correfocs de Cal Marçal per Sant Joan, el correfoc per la Festa Major de Gósol, l’organització del divendres de Carnestoltes de Puig-reig i la participació cada vegada més rellevant a l’acte “L’onze de setembre i Gironella” entre d’altres.

A més del foc, els nostres .Q’s s’entreguen amb Batukades arreu de les nostres contrades, no només del Berguedà. Actuacions que es repeteixen any rere any són la dels Traginers de Balsareny, la de la cavalcada de reis de Puig-reig, festes majors berguedanes, o de l’enterrament de la sardina per posar alguns exemples.

La nostra, també s’afageix ràpidament a ajudar altres entitats del poble a l’hora de celebrar actes commemoratius com són els 25 anys del Club de Dards La Xarxa, el 25è aniversari de Ràdio Puig-reig o la 25a festa de la Fotografia de Catalunya. Els Diables també tenen espai per al seu temps i internament s’organitzen colònies diabòliques o sopars de germanor que uneixen més la colla.