Història

Història:
 
Els Diables del Clot de l’Infern sorgeixen de l’inquietud de diversos joves de Puig-reig, fruit del correfoc que es feia any rere any per la Festa Major de Puig-reig.
 
A partir d’aquí, una colla amb ganes de fer aquest correfoc, comença a fer pinzellades de la creació d’un grup de diables i diablesses i comença a trobar el recolzament de bona part del jovent del poble.
 
Així doncs, els Diables del Clot de l’Infern es van fundar al març del 2005 amb l’intenció de fer el correfoc de la Festa Major de Puig-reig anualment. Però l’ambició, les ganes de cremar pólvora i el fet de que la majoria viuen al poble, han fet que la Colla es consolidés en diferents actes i festes dins el seu municipi, així com en vàries sortides intercomarcals.
 
Amb moltes ganes de desvirgar-se, la colla fa el seu primer correfoc a la Festa Major de Puig-reig el març del 2005 i la seva activitat queda complementada en diversos balls discoteca fins a la creació de la cuca i la preparació del correfoc de la següent Festa Major, ja al 2006. Al mateix any, els Diables fan un correfoc a Cal Marçal per celebrar el St. Joan a Cal Marçal.
 
El 2007 serveix per a consolidar aquests dos actes i per ampliar el ventall d’actuacions, fins i tot fora del municipi. La colla organitza un sopar i el concert d’Strombers per carnestoltes el divendres a Puig-reig i el dissabte fa un acte de foc per la mateixa festa a Gironella. S’ocupen la Festa Major de Puig-reig amb una carpa amb bon ambient i participen a “L’onze de setembre i Gironella”, entre d’altres.
 
Al 2008, els Diables s’ocupen del Carnestoltes del municipi amb un sopar gratuït, un cercabars i un concert de Rauxa i Autoput. Al març s’organitzen unes colònies diabòliques amb el concurs estrella “Tragaflanes”. Després de la suspensió dels correfocs de l’Ametlla de Merola i de Puig-reig per partida doble a causa de la pluja, els Diables no es tiren enrere i fan els correfocs de Santa Marta a Puig-reig, el de Sant Joan a Cal Marçal i el de la Festa Major de Gósol. Completen la seva activitat remarcada amb la participació en l’espectacle “L’onze de setembre i Gironella”.
 
El 2009 ha donat molt de si i cal destacar alguns esdeveniments. L’organització del Carnestoltes de Puig-reig amb un sopar, un cercabars i concert d’Autoput. Al fer 4 anys de la creació dels Diables, es renoven els estatuts i es dinamitza l’organització diabòlica. Es crea la pàgina web. Per la Festa Major de Puig-reig es recolza amb entitats tant de dins el municipi com de fora per a representar un espectacle Templer i desenvolupa el correfoc. Encen els carrers per Sant Joan a Cal Marçal i per Santa Marta a Puig-reig. La Colla es fa un lloc en el marc de la cultura i amplia el seu ventall amb representacions d'escenes teatrals al carrer, consolidant-se a "L'Onze de setembre i Gironella" i obrint-se camí amb l'obra de teatre al carrer de l'Ametlla de Merola.
 
Els Diables del Clot de l'Infern no tenen límits, i al 2010 es fan internacionals. A més de les ja tradicionals batukades de La Moguda del Berguedà o la de Festa Major de Casserres, es fan diverses representacions amb foc, a les Festes de la Baronia de Pinós, a Bagà, per exemple. L'estiu d'enguany és molt actiu, correfocs de Festa Major a Puig-reig, de Santa Marta, de Festa Major a Gósol, de l'Ametlla de Merola. L'espectacle Templer, com a preludi del correfoc, fa ressò a tota la comarca i no cap ni una agulla a la plaça Nova de Puig-reig. A part de tot això, cal destacar que els Diables del Clot de l'Infern, s'internacionalitzen. Són els únics en tota la història que han fet un correfoc a Cracòvia. Els pioners en fer un correfoc a Europa sense limitacions entre els actuants i els espectadors. Els ·Q's també hi volen dir la seva i tenen el seu quart d'hora de glòria a la Rynek Glowny de Cracòvia. 
 
  La Colla al primer correfoc de la nostra història